Негативните мисли влияят на физическото ни здраве

      Публикувано на Thursday, 6 February , 2020      1164 Прегледа     
Негативните мисли влияят на физическото ни здраве

  • Здраве

Всеки понякога изпитва негативни емоции, но тези емоции имат по-силен ефект върху нашето здраве, отколкото можете да си представите.

Всеки път, когато съжалявате за нещо, чувствате недоволство или връщате лошите спомени в главата си, тялото ви страда толкова, колкото и вашият ум. 
Ето защо негативните емоции могат да доведат до катастрофални дългосрочни заболявания.

Но има едно просто решение: прошка. Проблемът е, че прошката изглежда се възприема като знак на слабост, подчинение, или и двете. Това всъщност създава пречка да простим на хората, които са ни наранили.

Според The Greater Good Science Centre, психолозите обикновено определят прошката като съзнателно, умишлено решение да се освободим от чувството на неудовлетвореност или желание за отмъщение срещу човек или група, която ни е наранила.

Някои изследователи описват прошката като заместител на негативните емоции с позитивни. Емоционалната прошка включва психофизиологични промени и има преки последици върху здравето и благосъстоянието.

В други проучвания прошката се свързва с подобрени физически симптоми, по-малко лекарства, по-добро качество на съня, по-малко умора…

Плюс това, прошката има свойствата да защитава сърцето. Проучване, публикувано в American Journal of Cardiology, установи, че гневът и други негативни емоции имат кардиотоксични ефекти, докато прошката има предимно кардиозащитен профил.


Етикети:
Категория Здраве | 2020/02/06 последна редакция в 4:27 PM
Източник : Експерт | Снимка : Google
1165 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки