Неправилното хранене може да ни разболее

      Публикувано на Thursday, 4 April , 2019      584 Прегледа     
Неправилното хранене може да ни разболее

  • Здраве

Високо кръвно налягане, диабет, подагра: неправилното хранене може да ни разболее.

И обратното – ако заложим на определени храни, това може да ни предпази от болести, информира ДАРИК.Андреас Михалсен е убеден в това. Той е един от водещите германски учени, които изследват взаймовръзките между храненето и болестите.

„Ние почти сме победили застрашаващите живота болести. Днес обаче има повече хронично болни хора. Най-важният терапевтичен принцип при хронично заболявания е храненето. Първо храненето и след това лекарствата“, казва ученият.

Главните причини за високото кръвно налягане например са наднорменото тегло, недостатъчното движение, стресът. Лекарствата могат да предизвикат странични явления, а правилното хранене-не.

Човек трябва да набляга на растителните храни или вегетарианството и да избягва факторите, предизвикващи високо кръвно налягане – като месо, колбаси и наситени мазнини. Освен това има и отделни видове зеленчуци, ядки и плодове, които понижават кръвното налягане. Например една до две чаши сок от червено цвекло на ден понижават кръвното.

Етикети:
Категория Здраве | 2019/04/04 последна редакция в 5:30 PM
Източник : Интернет | Снимка : Google
585 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки