Начало Здраве Неправилното хранене може да ни разболее

Неправилното хранене може да ни разболееКатегория Здраве | 2018/09/01 at 5:00 PM | 217
Коментари ->> Добави Коментар

Високо кръвно налягане, диабет, подагра: неправилното хранене може да ни разболее.

И обратното – ако заложим на определени храни, това може да ни предпази от болести, информира ДАРИК.Андреас Михалсен е убеден в това. Той е един от водещите германски учени, които изследват взаймовръзките между храненето и болестите.

„Ние почти сме победили застрашаващите живота болести. Днес обаче има повече хронично болни хора. Най-важният терапевтичен принцип при хронично заболявания е храненето. Първо храненето и след това лекарствата“, казва ученият.

Главните причини за високото кръвно налягане например са наднорменото тегло, недостатъчното движение, стресът. Лекарствата могат да предизвикат странични явления, а правилното хранене-не.

Човек трябва да набляга на растителните храни или вегетарианството и да избягва факторите, предизвикващи високо кръвно налягане – като месо, колбаси и наситени мазнини. Освен това има и отделни видове зеленчуци, ядки и плодове, които понижават кръвното налягане. Например една до две чаши сок от червено цвекло на ден понижават кръвното.Етикети: #

Категория Здраве | 2018/09/01 at 5:00 PM
218 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Интернет | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама