Нездравословното хранене при децата създава здравословни проблеми

      Публикувано на Monday, 29 July , 2019      2433 Прегледа     
Нездравословното хранене при децата създава здравословни проблеми


Изследването на екип учени в Германия (DONALD – Dortmund Nutrition and Anthropometric Longitudinally Designed), установи връзка между нивото на хормоните на стреса и киселинното натоварване на организма вследствие на нездравословното хранене.
Изледвани са здрави деца на възраст 6-10 години.

Резултатите показват, че при децата с по-високо киселинно съдържание на урината се наблюдава и повишено отделяне на хормона кортизол, както и на метаболитните му продукти.

Изводите, направени от учените са, че храненето извънредно много повлиява нивото на стресовите хормони, вреди на костната система, може да доведе дори до повишаване на детското кръвно налягане.

Поддържането на високи нива на кортизол за по-продължително време може да доведе до редица негативни въздействия върху организма:
Нарушени познавателни способности, проблеми с паметта и концентрацията;
Понижен имунитет и забавени оздравителни процеси;
Колебания в нивото на кръвната захар;
Повишаване на кръвното налягане;
Намаляване на мускулната маса за сметка на увеличена мастна тъкан (оттам нараства рискът от затлъстяване, а на по-късна възраст и опасността от инфаркт, инсулт);
Редуциране на костната плътност и то точно в периодите на ускорен растеж в детството и др.


Етикети:
Категория Здраве | 2019/07/29 последна редакция в 2:30 AM
Източник : Новините | Снимка : Google
2434 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки