Начало Здраве Нездравословното хранене при децата създава здравословни проблеми

Нездравословното хранене при децата създава здравословни проблемиКатегория Здраве | 2018/09/15 at 5:00 PM | 254
Коментари ->> Добави Коментар

Изследването на екип учени в Германия (DONALD – Dortmund Nutrition and Anthropometric Longitudinally Designed), установи връзка между нивото на хормоните на стреса и киселинното натоварване на организма вследствие на нездравословното хранене.Изледвани са здрави деца на възраст 6-10 години.

Резултатите показват, че при децата с по-високо киселинно съдържание на урината се наблюдава и повишено отделяне на хормона кортизол, както и на метаболитните му продукти.

Изводите, направени от учените са, че храненето извънредно много повлиява нивото на стресовите хормони, вреди на костната система, може да доведе дори до повишаване на детското кръвно налягане.

Поддържането на високи нива на кортизол за по-продължително време може да доведе до редица негативни въздействия върху организма:
Нарушени познавателни способности, проблеми с паметта и концентрацията;
Понижен имунитет и забавени оздравителни процеси;
Колебания в нивото на кръвната захар;
Повишаване на кръвното налягане;
Намаляване на мускулната маса за сметка на увеличена мастна тъкан (оттам нараства рискът от затлъстяване, а на по-късна възраст и опасността от инфаркт, инсулт);
Редуциране на костната плътност и то точно в периодите на ускорен растеж в детството и др.Етикети: # # #

Категория Здраве | 2018/09/15 at 5:00 PM
255 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Новините | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама