Начало Лондон Норвежкият инвестиционен фонд подкрепя имотния пазар в Лондон след Brexit

Норвежкият инвестиционен фонд подкрепя имотния пазар в Лондон след Brexit

Брой 18 - Лондон Днес - Новини за Българите в Лондон


Категория Лондон | 2018/03/02 at 8:00 AM | 91
Коментари ->> Добави Коментар

Норвежкият инвестиционен фонд, който е най-големият по обем в света, подкрепя имотния пазар в Лондон, за да оцелее той след очаквания отлив на банкери заради Brexit, съобщава Bloomberg.

Фондът обяви възвръщаемост от 13,7% през 2017 г., тъй като растежът на глобалните фондови пазари е помогнал на собственика на средно 1,4% от листнатите акции в света да постигне рекордна година.Имотите изостават от акциите през 2017 г., но са преди облигациите в приноса си за възвръщаемостта от 13,7%. Инвестициите в имоти, които не са представени на борсата, са съставлявали 2,6% от общите инвестиции на фонда в края на 2017 г.

А от този дял Лондон е привлякъл най-много инвестиции в офис и търговски площи.

„Оставаме дългосрочни и ангажирани инвеститори във Великобритания“, каза главният изпълнителен директор на фонда Ингве Слингстад на пресконференция в Осло. Този ангажимент остава „независимо от резултата от политическите обсъждания“ във връзка с Brexit, допълни той.

Но на фона на заплитането на преговорите напускането на ЕС от Великобритания част от финансовата индустрия започва да се изтегля.

По-рано през този месец Deutsche Bank AG съобщи, че ще премести бизнеса си с клиенти във Франкфурт, в резултат на което 20 000 клиентски сметки и стотици банкери може да напуснат британската столица. „Не трябва да си правим илюзии, че Лондон ще остане голям финансов център, че ще остане център на капиталовия пазар в Европа в близко бъдеще“, каза главният изпълнителен директор на банката Джон Краян.

В понеделник пък стана ясно, че Credit Suisse мести 250 инвестиционни банкери от Лондон във Франкфурт или Мадрид. Това стана, след като по-рано този месец председателят на банката Урс Ронер заяви, че финансовите компании имат само два-три месеца да задействат плановете си за предотвратяване на непредвидени обстоятелства след Brexit предвид несигурния изход от преговорите.

Картината обаче не е толкова мрачна. През миналата седмица Bank of America удължи наема за лондонската си централа с десет години. Офисите и се намират центъра на Ситито и са собственост на Норвежкия инвестиционен фонд.Етикети: # # # # #

Категория Лондон | 2018/03/02 at 8:00 AM
92 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Инвестор | Снимка : BG Media
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама