Начало Здраве Нов подход за лечение на високото кръвно налягане

Нов подход за лечение на високото кръвно налягане

високото кръвно налягане


Категория Здраве | 2018/09/18 at 5:00 PM | 258
Коментари ->> Добави Коментар

Нов подход за лечение на високото кръвно налягане откри екип от клинични учени от Университета на Бристол във Великобритания, пише News Medical.

Данните от изследването водят към извода, че каротидните телца са основната причина за високото кръвно налягане. На базата на това британските учени сега предлагат нов подход за лечение на това състояние.Каротидните телца са малка група от хеморецептори и поддържащи клетки, разположени близо до разклонението на каротидната артерия,

която минава от двете страни на врата на човека.

Каротидните тела засичат промените в състава на артериалната кръв, която минава през тях – налягане на кислорода, въглероден двуокис, промени в температурата и pH.

Екипът от учените е ръководен от проф. Джулиан Пейтън.

„Новият подход, който открихме, може да доведе до първото ново лечение на хипертония за повече от 15 години. Постигнатите резултати се дължат на почти 10-годишни изследвания“, обобщава проф. Пейтън.Етикети: # # # # #

Категория Здраве | 2018/09/18 at 5:00 PM
259 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Факти | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама