Нов подход за лечение на високото кръвно налягане

      Публикувано на Tuesday, 18 September , 2018      23 Прегледа      Коментари Добави коментар
Нов подход за лечение на високото кръвно налягане


Нов подход за лечение на високото кръвно налягане откри екип от клинични учени от Университета на Бристол във Великобритания, пише News Medical.

Данните от изследването водят към извода, че каротидните телца са основната причина за високото кръвно налягане. На базата на това британските учени сега предлагат нов подход за лечение на това състояние.

Каротидните телца са малка група от хеморецептори и поддържащи клетки, разположени близо до разклонението на каротидната артерия,

която минава от двете страни на врата на човека.

Каротидните тела засичат промените в състава на артериалната кръв, която минава през тях – налягане на кислорода, въглероден двуокис, промени в температурата и pH.

Екипът от учените е ръководен от проф. Джулиан Пейтън.

„Новият подход, който открихме, може да доведе до първото ново лечение на хипертония за повече от 15 години. Постигнатите резултати се дължат на почти 10-годишни изследвания“, обобщава проф. Пейтън.

Етикети:
Категория Здраве | 2018/09/18 последна редакция в 5:00 PM
Източник : Факти | Снимка : Google
24 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки