Новата благородна кауза на Леонардо ди Каприо

      Публикувано на Friday, 21 May , 2021      666 Прегледа     
Новата благородна кауза на Леонардо ди Каприо

  • Лайф

Преди часове световните новинарски агенции обявиха новината, че прочутата в цял свят Арка на Дарвин на Галапагоските острови се е срутила.
Според официалната информация причината няма нищо общо с човека, но природозащитници в момента водят кампания за спасяването на прочутата и изключително ценна от научна гледна точка дестинация.

Актьорът Леонарди ди Каприо е сред най-загрижените за бъдещето на островите Галапагос, защото дарява 43 милиона за провеждане на мащабни операции по опазването им.

Всъщност, Леонардо не е сам в тази мащабна спасителна операция.

Той е партньор с организацията Re:wild, която съществува от тази година. Зад гърба й стои екип от опитни учени и природозащитници, самият Ди Каприо, Дирекция на националния парк в Галапагос, Опазване на островите и местни общности.

Дарението от 43 милиона долара ще финансира проекти на Галапагос, включително възстановяване на остров Флореана, където живеят 54 застрашени вида. Целта е, пак там, да бъдат се възродят 13 изчезнали вида, между които и местният присмехулник – първата птица, описана от Чарлз Дарвин.

Една част от средствата ще отиде за опазване на още застрашени видове, като розовата игуана, както и за засилване на мерките против негативното човешкото въздействие върху екотуризма.

“Когато пътувах до островите Галапагос, се срещнах с Паула Кастаньо и други екологични герои в Еквадор, работещи ден след ден, за да спасят едно от най-незаменимите места на планетата.”, цитират Леонардо от The Guardian.

Актьорът е категоричен, че дивата природа намалява в световен мащаб. “Довели сме повече от 1 милион вида до ръба на изчезването. Повече от половината запазени диви области на Земята могат да бъдат заличени през следващите няколко десетилетия, ако не действаме решително”, казва още Ди Каприо.

Паула Кастаньо, която поема акаунтите на Леонардо в Instagram и Twitter, за да популяризира инициативата и да набере още средства, допълва картинката.

Дамата напомня за остров Флореана, където можем да видим така наречената “чинка на Дарвин” (от вида Врабчоподобни птици, която се среща само на Галапагоските острови), както и морски лъвове да се препичат на слънце в непосредствена близост до туристите и местните.

Кастаньо цитира и факти: “До 97% от сушата на островите Галапагос е със статут на национален парк. Не се опитваме да премахнем хората”, уточнява тя. Твърди, че с колегите й се опитват да възстановят тези ценни екосистеми заедно с местната общност.

Звездата от “Титаник” е сред най-активните личности в Холивуд по отношение на глобалните екологични проблеми. Към днешна дата е Леонардо ди Каприо е дарил над 100 милиона долара за различни програми и проекти.


Етикети:
Категория Лайф | 2021/05/21 последна редакция в 5:00 PM
Източник : Днес Плюс | Снимка : Google
667 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки