Новата учебна година ще започне присъствено

      Публикувано на Saturday, 18 July , 2020      774 Прегледа     
Новата учебна година ще започне присъствено


Новата учебна година ще започне присъствено, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Той участва в конференцията “Образование от А до Я. Иновативното училище” в “София тех парк”, посветена на бъдещето на електронното образование у нас.
Но се мислят варианти при евентуално влошаване на епидемилогичната обстановка децата отново да учат от вкъщи.

“Много вероятно е още една година, тоест цялата следваща учебна година ние да живеем в условията на коронавирус, в пандемична ситуация, която ще наложи постоянно превключване”, посочи образователният министър, цитиран от БНР.

В министерството се готвят за всякакви сценарии.  

“Вчера обсъдихме варианти как това да бъде за по-малки групи, за отделен клас или за отделна смяна, не за цялото училище, как бързо да се проведат тестовете, така че по-бързо да се върнат децата в училище. Една част от децата вероятно за съжаление ще бъдат с коронавирус, те пък ще могат да се включат във виртуална стая в реалната класна стая”, каза още министър Вълчев. 


Етикети:
Категория България, Коронавирус | 2020/07/18 последна редакция в 3:30 PM
Източник : Клуб З | Снимка : Google
775 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки