Новата жетва на пандемията: Луксозните стоки

      Публикувано на Monday, 30 November , 2020      836 Прегледа     
Новата жетва на пандемията: Луксозните стоки

  • Бизнес

Продажбите на луксозни облекла, бижута и козметични продукти се очаква да спаднат с почти 1/4 тази година поради пандемията, унищожила повече от 6 години растеж в сектора.

Това показва проучване на американската консултантска компания Bain.
Спадът е по-малък от прогнозата от 35%, която се очакваше през пролетта, тъй като китайският пазар се е възстановил, допринасяйки с близо 1/3 от продадените луксозни стоки в света.

Очаква се секторът да генерира приходи от 217 млрд. евро през тази година, с два милиарда евро по-малко от 2014 г. и с цели 64 млрд. по-малко от 2019 г., твърди компанията в полугодишно проучване, изготвено съвместно с италианската асоциация за луксозни стоки Altagamma.

Това е първият спад в приходите на сектора на луксозните стоки след финансовата криза през 2009 г., когато индустрията претърпя 9% спад, от който се възстанови бързо през следващата година.


Етикети:
Категория Бизнес, България | 2020/11/30 последна редакция в 5:13 PM
Източник : Експерт | Снимка : Google
837 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки