Нови 10 българи са блокирани на летище в Париж при опит да влязат във Франция

      Публикувано на Saturday, 9 May , 2020      1219 Прегледа     
Нови 10 българи са блокирани на летище в Париж при опит да влязат във Франция

  • Свят

Във връзка с постъпили медийни запитвания относно група от около 10 български граждани, сезонни работници в земеделието, недопуснати да влязат на територията на Франция,
ви уведомяваме, че посолството ни в Париж е в непрекъснат контакт с тях.

Новите десет български граждани са пристигнали на 7 май на летище “Шарл де Гол”. Настанени са в административен център за чужденци.

Предоставят им се храна и вода. Разговаряли са с консула ни в Париж, г-жа Милена Узунова на 7 и 8 май.

На 8 май българският консул е провела разговори с техни роднини, обяснила е какви са изискванията на френските власти за влизане в страната.

На 9 май има полет до България, с който българските граждани могат да се върнат в страната ни, при наличие на места и съгласие от тяхна страна.

Важно!

Министерството на външните работи на Република България препоръчва да не предприемате пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, освен ако не е абсолютно наложително!

Българските консули и дипломати не могат да отменят Вашата карантина, наложена в чужда държава.

Не можем и да осигурим Вашето придвижване, ако то е забранено със заповед, закон, декрет или друг нормативен акт в приемащата държава.

От 08.04.2020 г. Френската република разрешава влизане в страната само на чужденци, които имат постоянно местожителство във Франция, което изключва сезонните работници.

Тази информация е поместена както на сайта на МВнР в рубриката “Коронавирусът-какво да правим”, така и в рубриката Съобщения на Ситуационен център относно Франция, така и на сайта на българското посолство във Франция.


Етикети:
Категория Свят | 2020/05/09 последна редакция в 10:01 AM
Източник : МВнР | Снимка :
1220 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки