Начало BG Лондон Нови правила за мед. сестри в UK

Нови правила за мед. сестри в UK

Категория BG Лондон | 2016/01/02 at 4:04 PM | 24
Коментари ->> Добави Коментар

Медицинските сестри във Великобритания ще трябва да прекарат до една година, като вършат работата на по-ниско квалифициран персонал, преди да получат право на нормална практика. Подобно на задачите на санитарите, те ще трябва да помагат на пациентите да се хранят, мият и преобличат.Който откаже подобен стаж, ще изгуби финансирането на обучението си от Националната здравна каса. За срок от 3 години това са около 40 000 паунда и от тях се възползват близо 20 000 нови студенти всяка година. Целта на този план на правителството е да се намалят драстично скандалните случаи на смърт на пациенти заради лоши грижи. Разследване установи, че само в една болница в Среден Стафордшър поради небрежност и пренебрежително отношение са били оставени да починат между 400 и 1200 души.

Очаква се мерките да бъдат представени днес от здравния министър Джеръми Хънт при отговор на питане какво прави кабинетът след скандала.

В момента основни грижи за пациентите като помощ да станат от леглото и да отидат до тоалетната се изпълняват от т.нар. здравни асистенти и помощен медицински персонал. Тези служители получават много по-ниски заплати и не се ползват със статута на медицинските сестри и братя.

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама