Новите ограничителни мерки на Франция за пътуване няма да важат за товарните превози

      Публикувано на Monday, 1 February , 2021      722 Прегледа     
Новите ограничителни мерки на Франция за пътуване няма да важат за товарните превози

  • България

Ограничителните мерки за пътуване, наложени вчера от Франция, няма да важат за товарните превозвачи.

Всички транспортни работници както заетите в международния транспорт на стоки, така и заетите в международния транспорт на пътници, независимо от държавата, от която идват, следва да представят европейски сертификат за заетите в международния транспорт, подписан от работодателя.
Припомняме, че от 31 януари 2021 г. Франция въведе нови рестрикции за пътуване, които забраняват всяко влизане в страната и всяко излизане от територията й към или от държава извън Европейския съюз.

По информация на посолството ни в Париж транспортните работници, които влизат във Франция от Великобритания по морски път, трябва да представят преди качване на транспортното средство, както и на граничните власти:

–   Негативен резултат от антигенен тест, който позволява да се установи евентуалното наличие на вируса SARS-CoV-2 или PCR тест „RT-PCR COVID“, направени в рамките на 72 часа преди отпътуването;

–     Европейски сертификат за заети в сектора на международния транспорт;

–   Декларация по образец, че няма симптоми на заразяване с COVID-19, че няма информация в последните 14 дни преди пътуването да е бил в контакт с лице с потвърдено заболяване COVID-19, както и че се съгласява при пристигането му във Франция евентуално да му бъде направен PCR тест.

Горепосочените изисквания, както и формулярите на декларации, са публикувани на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Френската република на френски и на английски език:

https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Deplacement-des-transporteurs-routiers-internationaux

Британските власти също публикуваха подробности как новите френски изисквания засягат пътуванията от и до Великобритания, които могат да бъдат намерени тук: https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/france

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон на тел.: +44 20 7581 3144; +44  20 7584 9400, +44 20 75893763 или с посолството ни в Париж на следния телефонен номер: +33145518590, на дежурен номер в извънработно време: +33 6 23 18 09 93, както и чрез ел. поща на адреси: consul@ambbulgarie.frEmbassy.Paris@mfa.bg


Етикети:
Категория България | 2021/02/01 последна редакция в 4:18 PM
Източник : МВнР | Снимка :
723 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки