Няма да бъде позволено да се случи Брекзит без сделка

      Публикувано на Tuesday, 15 January , 2019      858 Прегледа     
Няма да бъде позволено да се случи Брекзит без сделка

  • Брекзит

Заместник-министърът на финансите на Ирландия Майкъл Дарси коментира предстоящият вот в Камарата на общините по сделката за Брекзит dnes, 15.01.2019, търговска сделка между Великобритания и ЕС, вероятността от втори референдум, ирландската икономика и привличането на инвестиции в страната.Той говори в предаването “Bloomberg Markets: Asia” от кулоарите на Азиатския финансов форум в Хонконг.

Има доста малък брои коментатори, според които утрешният вот ще бъде успешен.

Според Дарси това създава допълнителна несигурност към вече съществуващата.

“Това, което изниква на преден план е, че изглежда да има мнозинство в Камарата на общините за едно единствено нещо – че няма да бъде позволено да се случи Брекзит без сделка. Смятам, че това е нещо добро”, коментира Дарси.

За мен е немислимо да си представя да не се сключи търговска сделка между Великобритания и ЕС.

Според Дарси втори референдум би бил много спорен спрямо вота и голямата избирателна активност. “Правителството на Великобритания и ЕС съгласуваха споразумение и за нас най-доброто, което би могло да се случи, е Парламентът да одобри и да задвижи тази сделка”, каза той.

Великобритания и Ирландия са много близки, не само като съседни страни.

Етикети:
Категория Брекзит | 2019/01/15 последна редакция в 7:30 PM
Източник : Блумбърг | Снимка : Google
859 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки