Няма категорични данни за руска намеса по време на референдума за Брекзит

      Публикувано на Wednesday, 22 July , 2020      1360 Прегледа     
Няма категорични данни за руска намеса по време на референдума за Брекзит

  • Лондон

Няма категорични заключения за руска намеса по време на референдума във Великобритания за напускане на Евросъюза през 2016-а.

Това става ясно от дългоочаквания доклад на парламентарната комисия по разузнаване и сигурност на Острова, публикуван днес.
В доклада се казва, че би било “трудно, ако не и невъзможно – доказването” на твърдения, че Русия е възнамерявала да повлияе на референдума за Брекзит, както и че “правителството бавно е прозряло за съществуването на тази заплаха и процесът не е бил защитен”.

“Въпросът е – кой защитава британската общественост от намеса в демократичния процес. Накратко – никой. Защитата на демократичния процес във Великобритания е образно казано един горещ картоф“, заяви председателят на Комисията по разузнаване и сигурност Джулиън Луис.

Британското правителство отхвърли искането на парламентарната комисия по разузнаване и сигурност за оценка на руската намеса в референдума за Брекзит през 2016-а, тъй като нямало доказателства за такава и следователно проучване не е необходимо.

Докладът става достояние днес след забавяне с повече от половин година от страна на правителството.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли твърденията за руска намеса в британската политика като “неоснователни и безпочвени”.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/07/22 последна редакция в 3:30 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
1361 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки