Обединеното кралство и САЩ преговарят за „амбициозно“ търговско споразумение

      Публикувано на Friday, 8 May , 2020      1576 Прегледа     
Обединеното кралство и САЩ преговарят за „амбициозно“ търговско споразумение

  • Бизнес

Обединеното кралство и Съединените щати започнаха преговори за „амбициозно“ търговско споразумение след Брекзит.
Министърът за международна търговия Лиз Тръст официално откри преговорите чрез видеовръзка с американския търговски представител Робърт Лайтхайзър.

Първият кръг от преговори започва днес и ще продължи около две седмици. На всеки шест седмици ще започва поредния кръг от преговори.

Преговорите ще се водят виртуално, докато не стане безопасно да се пътува. Във всеки от преговарящите екипи са включени по около 100 дипломати и експерти.

Привържениците на Брекзит твърдяха, че възможността Великобритания да сключва собствени сделки за свободна търговия със страните по света, като Съединените щати, ще бъде голям импулс за икономиката.

Но противниците на Брекзит изразиха опасения, че постигане на сделка с Вашингтон означава приемане на занижените американски стандарти за храните и околната среда  и няма да компенсира загубения достъп до митническия съюз и общия пазар на ЕС.

Има притеснения и за „поглъщането“ на националното здравеопазване от американски фирми.

Лиз Тръст заяви, че търговското споразумение ще помогне на британската и американската икономики да се възстановят след пандемията от Covid-19, а Робърт Лайтхайзър приветства откриването на преговорите, които ще доведат до „историческо споразумение“.


Етикети:
Категория Бизнес, Брекзит, Лондон | 2020/05/08 последна редакция в 7:00 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
1577 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки