Начало Лондон Обезценяването на имотите в Лондон ще продължи

Обезценяването на имотите в Лондон ще продължиКатегория Лондон | 2018/08/03 at 7:00 PM | 271
Коментари ->> Добави Коментар

За пръв път от 2009 г. цените на имотите в Лондон отчитат спад.

При къщите поевтиняването е с 0.5%, което е с около 2151 паунда по-малко на имот. Средната офертна цена на къщите е 470 922 паунда.Според анализатори една от основните причини за обезценяването на имотите е „престрояване” на центъра.

Там цените в момента са с 15.9% по-ниски в сравнение с пика през 2014 г. „Вече е много по-достъпно да се купи къща в предградията”, коментират анализатори от консултантската компания Salvills.

Лондон се превърна в жертва на собствения си успех. Цените стигнаха абсурдни висоти и сега всички си плащат за това. Фактът, че средно човек пести 10 години за депозит, за да си купи имот, показва колко голяма е кризата, с която се сблъскват редица клиенти. Спестяването за депозит, при ниска лихва и растеж на заплатите, не е нищо повече от брутално”, казва Джонатан Самуелс, изпълнителен директор на „Octane Capital”.

Прогнозите за 2018-а не са много оптимистични. Очаква се поевтиняването да е в рамките на около 2% при спад от 1.7% през 2017 г., посочват от компанията Rightmove. Само през декември цените в Лондон паднаха с 3.7% на годишна база и с 2.6% в страната. Причините за поевтиняването е вялата икономика и последствията в резултат на Brexit.

Британските търговски палати направиха отделни икономически прогнози, които ограничават темповете на нарастване на имотите до 1.1% през 2018 г. и до 1.3% през 2019 г. В същото време индексът на потребителските разходи във Великобритания отчита спад за трети пореден месец, като за година се е понижил до 0.9%.

На актуалната икономическа ситуация във Великобритания влияние оказват редица фактори – по-високите изисквания за отпускане на ипотечен заем, спадът в достъпността до жилища и повишаването на гербония данък за собствениците на второ жилище. Bank of England даде знак, че лихвените проценти по жилищните кредити могат да бъдат увеличени през 2018-а.

Оживление се очаква в долния и среден ценови сегмент на жилищата в Лондон. При луксозните имоти може да се очаква обезценяване в рамките до 4% през 2018-а. За сравнение през миналата година поевтиняването е било 3.7%.Етикети: # # # # # #

Категория Лондон | 2018/08/03 at 7:00 PM
272 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Факти | Снимка : BG Media
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама