Начало Спорт Общата корейска делегация била под въпрос до последно

Общата корейска делегация била под въпрос до последно

Томас Бах


Категория Спорт | 2018/02/14 at 11:45 AM | 98
Коментари ->> Добави Коментар

В интервю за “Евроспорт” президентът на МОК Томас Бах разказа за преговорите, довели до включването на обща корейска делегация на церемонията по откриване на игрите.

“Това бе наистина велик момент. Все още ме побиват тръпки. Tочно това е посланието, което олимпийските игри трябва да изпратят към света. Спортисти от две враждуващи държави се държаха за ръце и вървяха рамо до рамо, изпращайки невероятно послание за мир и приятелство от Корейския полуостров, който за съжаление от години е раздиран от конфликти – каза Бах. – Това е нашата мисия. От 2014-а преговаряме за участието на севернокорейски спортисти в ПьонгЧанг 18. Ще издам една тайна – постигнахме съгласие едва в часовете преди церемонията по откриване. Това може би ще ви даде представа колко дълги и сложни бяха преговорите. За щастие усилията си заслужаваха.”

Етикети: # #

Категория Спорт | 2018/02/14 at 11:45 AM
99 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Сега | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама