Обвиняват Борис Джонсън, че вини домовете за социални грижи за жертвите на Covid-19

      Публикувано на Tuesday, 7 July , 2020      3054 Прегледа     
Обвиняват Борис Джонсън, че вини домовете за социални грижи за жертвите на Covid-19


Британският премиер Борис Джонсън беше критикуван за думите, че „големият брой на жертвите от коронавируса в  домовете за социални грижи се дължи на това, че те не следват процедурите по време на пандемията“.
Опозицията обвини премиера в прехвърляне на отговорността върху хора, които са били изоставени от правителството.

Около 20 000 обитатели на домове за социални грижи в Обединеното кралство са починали от Ковид-19, според наличните данни.

Директорът на националното здравеопазване в Англия Саймън Стивънс призова за спешни реформи в социалните грижи и каза, че правителството трябва да осигури качествено обслужване в дългосрочен план.

Борис Джонсън обаче коментира, че е важно да се финансира сектора, но той трябва да е по-добре организиран, защото е установено, че прекалено много домове не са съблюдавали както трябва процедурите след избухването на пандемията.

Това разгневи ръководители в бранша, профсъюзите и депутати, които обвиниха Джонсън в опит да прехвърля вината за несвършената работа на правителството.

Министърът в сянка, отговарящ за социалните грижи, Лиз Кендал заяви за Би Би Си, че работниците в бранша са били изоставени на произвола от правителството и че опитът на премиера да каже на домовете, че вината е тяхна е „поредното падение на властите“.

В опит да успокои страстите говорител на Даунинг стрийт заяви по-късно, че „домовете за социални грижи са свършили брилянтна работа при много трудни условия“.


Етикети:
Категория Коронавирус, Лондон | 2020/07/07 последна редакция в 10:41 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
3055 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки