Начало Здраве Обясниха как ни вреди козметиката против изпотяване

Обясниха как ни вреди козметиката против изпотяванеКатегория Здраве | 2018/09/13 at 5:00 PM | 181
Коментари ->> Добави Коментар

Американски учени откриха, че дезодорантите и козметиката против изпотяване са вредни за микробите на подмишниците ни, съобщи в. “Дейли мейл”.

Екипът на Природонаучния музей на Северна Каролина в Роли установи, че бактериите в областта на подмишниците са в различен състав в зависимост от това дали човек използва или не козметика против изпотяване.Тези бактерии са същите, които образуват микробиома в червата и ни поддържат здрави.

При опитите специалистите използваха проби от 17 участници за период от шест дни. Първият ден всички поддържаха нормалните си хигиенни навици, а след втория – спряха да използват дезодоранти.

В края на експеримента, популациите от микроби на доброволците бяха практически еднакви, въпреки специфичната индивидуална миризма.

Проучването поставя въпроса дали дезодорантите и козметичните средства против потене могат да засегнат не само микробите по кожата на човек, а и онези в тялото му.Етикети: #

Категория Здраве | 2018/09/13 at 5:00 PM
182 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТА | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама