Огненият ад в Австралия продължава

      Публикувано на Saturday, 16 November , 2019      281 Прегледа     
Огненият ад в Австралия продължава

  • Свят

Десетки горски пожари горяха днес по източното крайбрежие на Австралия.
Пожарникарите се опитаха да засилят мерките срещу разпространението на огъня поради очакваното горещо време през новата седмица.

Към тази сутрин на територията на щата Нов Южен Уелс е имало 59 пожара, като 13 все още не са овладени, заяви щатската пожарна.

През нощта пожарникарите предприеха допълнителни мерки, за да предотвратят разпространението на пожар, горящ на площ от над 400 000 декара близо до северозападните покрайнини на Сидни.

Те започнаха да палят така наречените насрещни огньове, тактика, целяща да обезсили пламъците на пожара, като предварително се изгори сухата растителност на пътя му.

От пожарната посочиха, че това е важна работа, която е свършена с оглед на предстоящото влошаване на условията през новата седмица.

Тогава се очаква температурите да се повишат и няма изгледи да завали дъжд.

През последната седмица горски пожари в Австралия отнеха живота на няколко души, а близо 300 домове бяха унищожени.

Етикети:
Категория Свят | 2019/11/16 последна редакция в 7:49 AM
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
282 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки