Ограничаването на свободата на движение във Великобритания няма да настъпи веднага след Брекзит

      Публикувано на Thursday, 7 March , 2019      1876 Прегледа     
Ограничаването на свободата на движение във Великобритания няма да настъпи веднага след Брекзит

  • BG Лондон

Британският премиер Тереза Мей призна, че ограничаването на свободата на движение няма да настъпи веднага след като Великобритания напусне Европейския съюз.

Изявленията на премиера по време на посещението и в Йордания и Саудитска Арабия не се понравиха на по-крайните привърженици на Брекзит.
Тереза Мей заяви, че ще има “фаза на прилагане на ограниченията“, както се изрази, след като бъде постигната сделка с Евросъюза, тъй като бизнесът и правителствата се нуждаят от време да се нагодят към новите правила.

Тя допълни, че предпочита употребената от нея фраза, а не “преходен период”, използвана от журналистите

Тереза Мей допълни, че важното за британците, които с референдума поискаха контрол на границите и контрол върху миграцията, е, че това в крайна сметка ще се случи, когато Великобритания напусне окончателно ЕС.

По-рано, след друго изявление по време на близкоизточната ѝ обиколка, Тереза Мей бе обвинена, че е отстъпила от едно от ключовите си обещания, след като призна, че търговска сделка с ЕС не може да бъде подписана, преди Обединеното кралство да напусне блока.

Тя каза, че очаква формата на новите търговски отношения да стане ясна за всички до деня на фактическия Брекзит през март 2019 година.

Източник : КРОСС


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/03/07 последна редакция в 5:30 AM
Източник : | Снимка :
1877 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки