Ограничават достъпа на туристи до рилските езера

      Публикувано на Tuesday, 4 June , 2019      998 Прегледа     
Ограничават достъпа на туристи до рилските езера

  • Любопитно

Достъпът на туристи до Седемте рилски езера да бъде ограничен, предвижда проект на Национален парк “Рила”, който ще бъде реализиран в следващите четири години.
Целта е да бъде опазена природата. Проектът е на стойност близо 12 млн. лв.

В района на Седемте рилски езера има регламентирани само три пътеки, туристите обаче използват около двадесет маршрута.

Това води до ерозия на почвата, от която се образува кал в езерата. Затова туристите ще трябва да се движат по предварително маркирана тясна линия.

От парк “Рила” предвиждат и монтирането на нова модерна техника, с която ще се засичат и залавят бракониерите, тъй като ловът в защитените зони е забранен.

За последните десет години в парка са станали 12 големи пожара, затова ще бъде изградено и противопожарно депо с техника за гасене, обяснява директорът на парк “Рила” Кирил Андонов.


Етикети:
Категория Любопитно | 2019/06/04 последна редакция в 7:30 AM
Източник : Економик | Снимка : Google
999 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки