Начало България Окръжният съд в Шумен заседава по делото за железопътния инцидент в Хитрино

Окръжният съд в Шумен заседава по делото за железопътния инцидент в ХитриноКатегория България | 2018/03/07 at 2:10 PM | 51
Коментари ->> Добави Коментар

В Окръжния съд в Шумен днес се провежда второ заседание по делото за железопътния инцидент в Хитрино, при който загинаха седем души, а 29 пострадаха.

Обвиняеми са двамата машинисти Димитър Михнев и Радослав Петков, и двамата от Русе, управлявали дерайлирала товарна влакова композиция в района на гара “Хитрино” на 10 декември 2016 г., превозваща пропилен и пропан-бутан.При предварително изслушване по делото днес адвокатите на подсъдимите казаха, че не желаят да се разпитват тежко пострадалите, близките на загиналите и двама от свидетелите, получили средни телесни повреди.

Те посочиха, че приемат и някои от изготвените експертизи (сред които химични, физико-химични, медицински) и дават съгласие да се приобщят към делото. Така на практика делото започна по съкратеното съдебно следствие, но без подсъдимите да признаят вината си.

Те отказаха да дадат обяснения дали се признават за виновни. Техните адвокати поискаха клиентите им да дават обяснения по делото в края на съдебния процес, след разпити на свидетели и вещи лица, което бе прието от съда.

Двамата машинисти са обвинени, че на 10 декември 2016 г. са нарушили редица правила за движение и са навлезли в гарата в Хитрино със 78 км/ч, вместо с разрешените 40 км/ч, след като е трябвало да имат готовност и да спрат влаковата композиция.

Заради нарушаването на правилата за движение композицията е дерайлирала, изтекъл е газ, след което е последвал взрив и така двамата подсъдими са причинили по непредпазливост смъртта на 7 души, а 14 са получили тежки наранявания.

Делото продължава с преглеждане на видеозаписи от железопътния инцидент.Етикети: # # #
Категория България | 2018/03/07 at 2:10 PM
52 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТА | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама