Олимпиадата в Токио може да бъде отложена с две години заради коронавируса

      Публикувано на Wednesday, 11 March , 2020      853 Прегледа     
Олимпиадата в Токио може да бъде отложена с две години заради коронавируса


Организационният комитет на Летните олимпийски игри през 2020 г. в Токио смята, че оптималното решение във връзка с избухването на епидемия от коронавирус е да се отложи състезанието за две години, а не да се отменя.
Това обяви в интервю, публикувано от американския вестник Wall Street Journal, член на изпълнителния съвет на организационния комитет на игрите Харуюки Такахаши.

Според Такахаши финансовите разходи след отмяната на Олимпиадата или провеждането й без зрители ще бъдат твърде високи.

„Не считам за възможна отмяната на игрите. Това може да бъде забавяне. Международният олимпийски комитет (МОК) би имал проблеми, ако те бъдат отменени“, подчерта функционерът, като обърна внимание на сумата, платена от американските телевизионни компании за правото да излъчват летните олимпийски игри в Токио , Такахаши смята, че двугодишното забавяне е най-добрият вариант.

Отлагането на летните олимпийски игри в Токио може да доведе до преквалификационни турнири.

Две години забавяне ще означава също, че през 2022 г. първо ще се проведат зимните игри в Пекин, след това Летните игри в Япония, а всичко ще завърши със Световно първенство по футбол в Катар.

„Ще трябва да започнем да мислим сериозно за това през април“, каза Такахаши.

Олимпиадата в Токио ще се проведе от 24 юли до 9 август. Параолимпийските игри ще се проведат от 25 август до 6 септември.

Епидемията, причинена от новия коронавирус, беше регистрирано в края на декември 2019 г. в Ухан, Китай.

Световната здравна организация (СЗО) я призна за епидемия с много огнища и международна извънредна ситуация.

Извън КНР най-заразени са в Италия, Южна Корея и Иран. Случаи на инфекция са открити в повече от 100 страни, включително България.


Етикети:
Категория Спорт | 2020/03/11 последна редакция в 12:51 PM
Източник : Фокус | Снимка : Google
854 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки