Омбудсманът Диана Ковачева в писмо до КЕВР: Гражданите да платят за парно след преизчисление на мартенските сметки

      Публикувано на Sunday, 26 April , 2020      1044 Прегледа     
Омбудсманът Диана Ковачева в писмо до КЕВР: Гражданите да платят за парно след преизчисление на мартенските сметки

  • България

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов по повод десетки жалби на граждани за неоснователно,
по техните сигнали, завишени сметки за м. март 2020 г., начислени от „Топлофикация София“ ЕАД.

В писмото си общественият посредник настоява в условията на основателни съмнения за неправилно изчислени прогнозни сметки,

както и в извънредната ситуация, при която хората имат обективни затруднения да плащат битовите си сметки,

КЕВР да даде възможност на потребителите да заплатят сметките за парно за м. март едва след като те бъдат изчислени правилно, като в кратки срокове информира гражданите за своето решение.

„Рязкото увеличение на мартенските сметки за топлинна енергия е некоректно и неразбираемо и предвид факта, че сметките през отоплителния период са прогнозни – на база потребено количество топлинна енергия за отопление за предходния отчетен период“, категорична е доц. Ковачева.

„Очаквам от страна на Комисията за енергийно и водно регулиране да бъде извършена обективна и безпристрастна проверка, както и да ме уведомите за резултатите от нея“, пише омбудсманът и допълва, че „с оглед правомощията на омбудсмана отправям препоръка да информирате по ясен и разбираем начин обществеността за направените констатации, като при установяване на нарушения на нормативната уредба, касаеща формирането на задълженията за топлинна енергия, да предприемете незабавни действия за недопускане в бъдеще на подобни случаи“.


Етикети:
Категория България | 2020/04/26 последна редакция в 8:40 PM
Източник : Омбудсман | Снимка :
1045 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки