Начало България Омбудсманът защитава парк “Вапцаров” в Димитровград

Омбудсманът защитава парк “Вапцаров” в ДимитровградКатегория България | 2018/08/08 at 4:47 PM | 39
Коментари ->> Добави Коментар

Мая Манолова ще настоява кметът на Димитровград Иво Димов да внесе ново предложение в Общински съвет, с което да се спре застрояването на 15 дка от парк “Никола Вапцаров”.

Това стана ясно днес след срещата на омбудсмана с гражданите в Димитровград, съобщиха от пресцентъра на Манолова. Те протестират срещу промяната на предназначението на горската територия за изграждане на жилищни сгради.3000 граждани вече са разписали в подписка, създадена от Инициативен комитет, в която се настоява местната власт да преразгледа решението си и да се съобрази с волята на жителите на града.

“Това е пълно безобразие и аз заставам твърдо зад искането на гражданите на Димитровград. Взетото решение нарушава духа на закона, който е в съответствие с Конституцията, защитаваща правото на гражданите да живеят в здравословна и благоприятна среда. Решенията от обществен интерес трябва да се вземат, след като се чуе гласът на населението. В този случай това не е направено”, категорична бе Манолова.

Омбудсманът вече е изпратил писма до кмета на града, областния управител и председателя на общинския съвет, а следващата стъпка е да се сезират и останалите отговорни институции.

Мая Манолова обяви, че следващата седмица отново ще посети града, за да се срещне с кмета Иво Димов, който в момента е в отпуск.

“Искрено вярвам, че и кметът, и общинските съветници ще се вразумят и ще преразгледат решението си, което е в абсолютен разрез с обществения интерес”, подчерта Манолова.Етикети: #

Категория България | 2018/08/08 at 4:47 PM
40 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : You Tube | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама