Онлайн магазини: Заливат ли ни с фалшиви стоки?

      Публикувано на Friday, 28 December , 2018      326 Прегледа     
Онлайн магазини: Заливат ли ни с фалшиви стоки?

  • България

10 хил. онлайн магазина са спрени от европейските правоохранителни органи заради фалшиви стоки. Българските власти също са участвали в тази операция.

“Онлайн пространството улеснява продажбата на фалшиви стоки. Понякога продажбата им е престъпление, освен че е нарушение”, посочи директорът на Европейския потребителски център Игнат Арсенов.Той посъветва потребителите да търсят данни за фирмата продавач и подчерта, че всички търговци в Европейския съюз трябва да слагат своите имена и контакти в сайтовете си.

“Никога не пазарувайте от сайт, когато търговецът не е описан. Нашият съвет е потребителите да не купуват фалшиви стоки. Преди се продаваха фалшиви стоки, но луксозни. Напоследък се фалшифицират лекарства, козметика, автомобилни части – което застрашава нашето здраве”, обясни той в “България сутрин”.

По думите му на първо място трябва да погледнем цените на стоките. Несериозно е парфюм за 100 евро да струва 10 евро, даде пример Игнат Арсенов.

“Хората трябва да бъдат внимателни и към страниците във Facebook, които предлагат различни стоки”, предупреди той.

Директорът на Европейския потребителски център отбеляза, че измамните сайтове имат кратък живот – 3 до 6 месеца. Той допълни, че те сами се закриват, достигайки определени продажби.

Етикети:
Категория България | 2018/12/28 последна редакция в 1:30 AM
Източник : Днес | Снимка : Google
327 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки