Начало България Онлайн магазини: Заливат ли ни с фалшиви стоки?

Онлайн магазини: Заливат ли ни с фалшиви стоки?Категория България | 2018/06/28 at 9:00 AM | 122
Коментари ->> Добави Коментар

10 хил. онлайн магазина са спрени от европейските правоохранителни органи заради фалшиви стоки. Българските власти също са участвали в тази операция.

“Онлайн пространството улеснява продажбата на фалшиви стоки. Понякога продажбата им е престъпление, освен че е нарушение”, посочи директорът на Европейския потребителски център Игнат Арсенов.Той посъветва потребителите да търсят данни за фирмата продавач и подчерта, че всички търговци в Европейския съюз трябва да слагат своите имена и контакти в сайтовете си.

“Никога не пазарувайте от сайт, когато търговецът не е описан. Нашият съвет е потребителите да не купуват фалшиви стоки. Преди се продаваха фалшиви стоки, но луксозни. Напоследък се фалшифицират лекарства, козметика, автомобилни части – което застрашава нашето здраве”, обясни той в “България сутрин”.

По думите му на първо място трябва да погледнем цените на стоките. Несериозно е парфюм за 100 евро да струва 10 евро, даде пример Игнат Арсенов.

“Хората трябва да бъдат внимателни и към страниците във Facebook, които предлагат различни стоки”, предупреди той.

Директорът на Европейския потребителски център отбеляза, че измамните сайтове имат кратък живот – 3 до 6 месеца. Той допълни, че те сами се закриват, достигайки определени продажби.Етикети: # #

Категория България | 2018/06/28 at 9:00 AM
123 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Днес | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама