Начало BG Лондон Онлайн свидетелство за съдимост – в историята

Онлайн свидетелство за съдимост – в историятаКатегория BG Лондон | 2017/12/31 at 12:00 PM | 234
Коментари ->> Добави Коментар

Издаването на електронно свидетелство за съдимост вече може да се заплаща директно от сайта на правосъдното министерство чрез дебитна или кредитна карта.

Това е първата услуга в българската администрация, за която се въвежда подобна възможност за плащане, при това, без гражданите да дължат никаква такса за превод, похвалиха се от министерството.Плащането се извършва в реално време, услугата веднага се заверява като платена и се стартира процесът по нейното предоставяне, като така се пести време от чакане на опашка.

При картово плащане не се дава такса за обработка, а иначе за е-свидетелство е три лева. Хартиеното пък излиза пет лева.

Средно на година се заявяват над 700 000 свидетелства.

Амбициите на МП са в краткосрочен план да въведе заплащане на такси чрез карта през виртуален или физически ПОС терминал, които са факт на гишетата в министерството и за другите предоставяни услуги.

 Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама