Онлайн свидетелство за съдимост – в историята

      Публикувано на Sunday, 31 December , 2017      1082 Прегледа     
Онлайн свидетелство за съдимост  – в историята

  • BG Лондон

Издаването на електронно свидетелство за съдимост вече може да се заплаща директно от сайта на правосъдното министерство чрез дебитна или кредитна карта.

Това е първата услуга в българската администрация, за която се въвежда подобна възможност за плащане, при това, без гражданите да дължат никаква такса за превод, похвалиха се от министерството.
Плащането се извършва в реално време, услугата веднага се заверява като платена и се стартира процесът по нейното предоставяне, като така се пести време от чакане на опашка.

При картово плащане не се дава такса за обработка, а иначе за е-свидетелство е три лева. Хартиеното пък излиза пет лева.

Средно на година се заявяват над 700 000 свидетелства.

Амбициите на МП са в краткосрочен план да въведе заплащане на такси чрез карта през виртуален или физически ПОС терминал, които са факт на гишетата в министерството и за другите предоставяни услуги.

 


Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/12/31 последна редакция в 12:00 PM
Източник : Днес | Снимка : Google
1083 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки