Опашката от камиони във Великобритания, чакащи да влязат във Франция, се стопи

      Публикувано на Monday, 28 December , 2020      558 Прегледа     
Опашката от камиони във Великобритания, чакащи да влязат във Франция, се стопи

  • Лондон

Броят на камионите, които остават блокирани в Южна Англия след затварянето на границите заради новия, вероятно по-заразен вариант на коронавируса, е намалял до по-малко от 200, предаде ДПА.

Властите продължават да оказват помощ за преодоляване на задръстването и през последните дни изпратиха стотици служители и десетки хиляди тестове за коронавирус за шофьорите, които очакват да влязат във Франция.
Около 180 камиона чакаха все още на опашката на магистрала М20 до тунела под Ламанша, 15 камиона бяха паркирани на летище Манстън, на 30 километра северно от Дувър, където шофьорите могат да си направят тест, преди да тръгнат към британския пристанищен град.

Шофьорите на камиони трябва да покажат документ за отрицателен тест за коронавирус, преди да им бъде позволено да влязат на френска територия.

Франция затвори границите си след новината за откриването на нов щам на коронавируса, припомня ДПА.

Британският министър на транспорта Грант Шапс призова шофьорите да си направят тестове в Манстън.

В събота властите казаха, че са направили 15 000 теста, 36 от които са били положителни.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/12/28 последна редакция в 4:53 PM
Източник : БТА | Снимка : Google
559 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки