Начало Свят Опозицията в Турция оспорва референдума в Страсбург

Опозицията в Турция оспорва референдума в СтрасбургКатегория Свят | 2017/07/05 at 9:57 AM | 72
Коментари ->> Добави Коментар

Основната опозиционна турска Народно-републиканска партия оспорва в базирания в Страсбург Европейски съд за правата на човека резултатите от референдума за промяна на конституцията, проведен на 16 април.

Това заяви лидерът на партията Кемал Кълъчдароглу пред Си Ен Ен Тюрк.В съдебния иск, който трябваше да бъде подаден вчера, се настоява допитването да бъде обявено за незаконно заради множеството изборни измами, фалшифициране на бюлетини, и др.

На 25 април Върховният съд на Турция отказа да разгледа иска на НРП за анулиране на резултатите от вота.

Продължава и маршът на опозицията от Анкара до Истанбул в знак на протест срещу присъдата от 25 г. затвор за зам.председателя на НРП Енис Бербероглу. Той беше осъден за шпионаж.

Заплатите в турския държавен сектор ще скочат с 12.5% в рамките на т.г., като това ще стане поетапно, обяви премиерът Бинали Йълдъръм. По-високи заплати ще получат 192 000 чиновници.

http://www.segabg.com/Етикети: # # # #

Категория Свят | 2017/07/05 at 9:57 AM
73 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама