Остава напрежението между централните и местните власти за локалните карантини във Великобритания

      Публикувано на Monday, 19 October , 2020      849 Прегледа     
Остава напрежението между централните и местните власти за локалните карантини във Великобритания

  • Лондон

Във Великобритания продължават споровете между правителството и кмета на Манчестър Анди Бърнам, който се съпротивлява на искането за налагане на най-тежката степен на местна карантина.
Близо 17 000 нови заразени с Covid-19  и 67 жертви бяха отчетени в страната за последното денонощие.

Анди Бърнам изпрати писмо до премиера Борис Джонсън  и останалите партийни лидери за провеждане на спешен дебат в парламента за решаване на кризата.

Кметът на Манчестър призовава депутатите да определят справедлива финансова рамка за общините в местна карантина, която ще бъде приемлива за всички.

Правителството реши Манчестър с предградията да бъдат поставени в карантина от трета степен, която освен останалите по-строги мерки предвижда също забрана за контакти извън семейния кръг у дома и навън и затваряне на заведенията. Според Бърнам централните власти не осигуряват неободимата подкрепа за бизнеса в подобна степен на карантина.

Бърнам, който е от Лейбъристката партия, отрече обвиненията, че си „играе на политика“. Междувременно местното правителство на Уелс обсъжда със здравни и научни съветници възможността да наложи пълна карантина в тази част на Обединеното кралство. Решението се очаква утре. Подобна кратка четириседмична карантина бе въведена вече в Северна Ирланидия, в две семцити от която ще бъдат затворени и училищата.

Ръководството на лейбъристите продължава да настоява, че е по-добре да бъде наложена кратка 2-3 седмична общонационална карантина, вместо из  страната да се налага системата на Борис Джонсън с тристепенни мести карантини.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/10/19 последна редакция в 3:30 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
850 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки