Остър недостиг на здравни специалисти във Великобритания

      Публикувано на Monday, 9 November , 2020      836 Прегледа     
Остър недостиг на здравни специалисти във Великобритания


Във Великобритания Кралският колеж за медицинско обслужване предупреди, че страната и здравеопазването ги очаква изключително тежка зима, особено в условията на пандемията от Covid-19, защото само в Англия има недостиг от 40 000 медицински сестри:
От колежа призоваха правителството да бъде откровено за рисковете, които произтичат от недостига на персонал за сигурността на пациентите.

Това става след като националното здравеопазване обяви кризисна ситуация заради броя на пациенти с коронавирус в болниците, който надхвърли 11 000.

Изтъква се, че въпреки предупрежденията по-рано да се запълнят вакантните места за медицински сестри, вече е твърде късно.

Голяма част от медицинските сестри и санитарите в болниците са чужденци, включително от Източна Европа, но след настъпилата несигурност, заради Брекзит, се получи отлив на работници и се овакантиха много места.

Междувременно полицията в Лондон се извини след като стана ясно, че е заплашила с арест журналисти и фотографи, дошли да отразят протеста срещу карантината в четвъртък.

При протестите бяха арестувани близо 200 души. Протести срещу карантината са планирани и днес в централен Лондон , както и в Брайтън и на няколко места в Уелс. Един от протестиращите пред Даунинг стрийт издигна плакат: „Демокрация, а не карантина“.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/11/09 последна редакция в 4:35 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
837 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки