Осветяват всички доходи, имоти и банкови сметки на митничарите

      Публикувано на Friday, 21 May , 2021      614 Прегледа     
Осветяват всички доходи, имоти и банкови сметки на митничарите

  • България

“Всички служители на агенция “Митници” ще минават през проверка, която ще сравнява техните доходи с тяхното имотно състояние и влогове”.
Това заяви днес министърът на финансите Асен Василев.

“За целта те ще подписват декларация, с която се отказват от банкова тайна в български и чужди банкови институции и позволяват на НАП да достъпва информация от имотни и търговски регистри за наличието на техни фирми”, каза Василев.

При прегледа на Агенция “Митници” се оказало, че през 2019-а е премахнато звеното за Последващ контрол – това означава, че веднъж след като стоките минат граница Агенцията не може да прави тематични проверки и проверки на рискови фирми, обясни министърът на финансите.

“С г-н Тонев и неговия екип се изработи нов правилник, който възстанови последващия контрол”, каза Василев. По думите му в правилника се залагат няколко много важни неща. Едно от които е, че всички служители на Агенция “Митници” ще минават проверка, която ще сравнява техните доходи с тяхното имотно състояние и влогове.

По отношение на състоянието на бюджета Василев заяви, че приходите вървят по план, но има малко изоставане в приходите от акцизи в Агенция “Митници”, които институцията се надява да навакса.

От гледна точка на разходите за момента също се движи по план. Като една голяма част от възможността за преструктуриране на бюджета са изхабени през първите четири месеца на годината, отбеляза той.


Етикети:
Категория България | 2021/05/21 последна редакция в 2:00 PM
Източник : Епицентър | Снимка : Google
615 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки