Начало Свят Освобождават германския журналист Денис Юджел от затвор в Турция

Освобождават германския журналист Денис Юджел от затвор в Турция

журналист


Категория Свят | 2018/02/16 at 12:50 PM | 105
Коментари ->> Добави Коментар

Германският журналист Денис Юджел, който е в турски затвор от година, ще бъде освободен, съобщава германското външно министерство, цитирано от DW.

Според информацията, правителството е “облекчено и доволно” и благодари на турската съдебна система. Говорител на правителството коментира, че германският външен министър Зигмар Габриел е “работил интензивно за разрешаване” на това дело и допълва, че не е имало “мръсни сделки”.Юджел, който има немско и турско гражданство, е кореспондент на немския всекидневник “Велт” бе обвинен, че работи за терористична организация.

На среща с канцлера Ангела Меркел в четвъртък турският министър-председател Бинали Илдирим намекна, че е имало някакво “движение” в случая на Юджел и той се надява, че Юджел скоро ще бъде освободен.

Делото на Юджел, както и случаи на други задържани журналисти и активисти, напрегна отношения с Анкара. Меркел нарече случая на Юджел “бреме” за двустранните отношения.

Главният редактор на “Велт” Улф Пошар коментира, че освобождаването му е “най-добрата новина досега, ние сме толкова щастливи. Благодаря на всички поддръжници”. Вестникът е бил предварително информиран за освобождаването от адвоката на Юджел.Етикети: # # # #

Категория Свят | 2018/02/16 at 12:50 PM
106 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Нюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама