От чешмите в Мездра потече синя вода

      Публикувано на Wednesday, 9 October , 2019      244 Прегледа     
От чешмите в Мездра потече синя вода

  • България

„ВиК“-Враца извърши проверка по подаден сигнал, постъпил в РИОСВ – Враца и публикуван материал в медийното пространство за изтичане на синя вода с пяна в апартамент в Мездра на ул. Александър Стамболийски № 116,вх.Б. За подадения сигнал е уведомена и РЗИ – Враца.Установено е, че доставяната питейна вода отговаря на изискванията за качество и не съдържа никакви вредни примеси.

Оцветяването на водата в синьо вероятно е причинено от неправилно извършени ремонтни дейности на вътрешната водопроводна мрежа.

Получени са данни, че отоплителната инсталация на посочения апартамент е напълнена с антифриз.

Ненадежден елемент /възвратна клапа или кран/ във вътрешната инсталация е възможната причина, която е позволила връщане на синя течност във водопроводния щранг при спиране на водата в зоната при аварии.

Оцветена вода е изтичала само от апартамента на сигналоподателката и два съседни от цялата сграда в режим на етажна собственост.

За случая, ВиК Враца ще информира Районна прокуратура – Мездра за предприемане на необходимите действия.

Използваме случая да се обърнем към всички потребители, при изграждане на вътрешни ВиК инсталации да не допускат нарушения на технологичните правила и да не се смесва питейната вода с други вещества.


Категория България | 2019/10/09 последна редакция в 11:15 AM
Източник : Новините | Снимка : Google
245 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки