От ДБ поискаха оставката на зам.-кмет на София заради системата за детските градини

      Публикувано на Tuesday, 18 May , 2021      651 Прегледа     
От ДБ поискаха оставката на зам.-кмет на София заради системата за детските градини

  • България

Общинският съветник от “Демократична България” (ДБ) Михаил Паргов поиска оставката на зам.-кмета на София по дигитализация Генчо Керезов заради проблемите със системата за записване на деца в детските градини.
По думите му родителите на 2 481 деца са се оплакали, че не са успели да поставят отметка за наличие на адресна регистрация в района на детската градина.

Отметката е забутана на трудно откриваемо място в системата. Това бил проблемът, който е довел до недоволството на родителите.

Според Паргов системата не е направена лесна за употреба, за да могат гражданите бързо да се ориентират и попълват данните на децата.

Това е довело до неприятната ситуация да се налага да се отваря наново и да се нарушават предварително обявените срокове.

Общинският съветник подчерта отговорността, която Йорданка Фандъкова е поела като заместник-кмет по образованието през 2008 г. заради сходен проблем със системата за класиране в детските градини.

Тогава тя си е подала оставката.

Според него за поредна година от управлението на кмета Йорданка Фандъкова хиляди деца са останали без възможност да ползват общинска детска градина. Според резултатите от първото класиране над 10 000 деца не са успели да намерят място.


Етикети:
Категория България | 2021/05/18 последна редакция в 7:00 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
652 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки