Начало България От пътната агенция съветват да се пътува в краен случай

От пътната агенция съветват да се пътува в краен случайКатегория България | 2018/02/26 at 9:08 AM | 60
Коментари ->> Добави Коментар

Няма затворени пътища за леките автомобили, но ако не се налага спешно пътуване,

в съобщение до медиите от агенция “Пътна инфраструктура” апелират шофьорите да отложат тръгването си до подобряване на метеорологичните условия.При рязко влошаване на времето ще бъде спирано движението на тежкотоварните превозни средства, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавяванията, трафикът ще се спира изцяло, се уточнява още в съобщението.

В Смолянско са спрени камионите, колите трябва да са с вериги

Поради обилен снеговалеж е ограничено движението на товарните превозни средства над 12 тона по пътната мрежа в област Смолян, леките автомобили трябва да бъдат задължително с вериги.

За снегопочистване е ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона в участъка Пазарджик – София в посока София на магистрала “Тракия”, по пътищата Видин – Ботевград, София – Карлово, Русе – Бяла, Нови пазар – Тръница, Бяла – Попово, Батак – Доспат, Девин – Михалково и Перник – Голямо Бучино.

Шофьорите, на които им се налага да тръгват на път, е необходимо да са с автомобили подготвени за зимни условия – със заредени резервоари, течност за чистачки, подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е нужно, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на “Пътна полиция”, съветват от АПИ.

Най-много сняг има в Кюстендил

Според данните на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) най-много сняг е валял в Кюстендил, като снежната покривка е 22 см. Данните са от 8.00 часа. Във Враца снежната покривка е 19 см, а в София и Видин – 17 см.

Категория България | 2018/02/26 at 9:08 AM
61 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дневник | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама