Начало Спорт Отборите във Формула 1 са получили с 47 милиона долара по-малко през 2017 година

Отборите във Формула 1 са получили с 47 милиона долара по-малко през 2017 година

Формула 1


Категория Спорт | 2018/03/05 at 11:50 AM | 99
Коментари ->> Добави Коментар

Сумите, изплатени на отборите във Формула 1 през 2017 г. са с 47 милиона по-малко в сравнение с предходната година, стана ясно след публикуването на финансовите доклади.

Общо за годината десетте тима в шампионата са получили 919 милиона долара, а година по-рано сумата беше 966.Собствениците на спорта “Либърти медия”, които придобиха Формула 1 преди началото на сезон 2017, обявиха че приходите са намалели с 12 милиона долара (от 1.796 до 1.784 милиарда).

Едно от обясненията за по-малките приходи е наличието на календар с 20 състезания, докато през 2016 г. сезонът във Формула 1 беше с 21 надпревари. Освен това с напускането на Бърни Екълстоун беше подписан договор Гран при на Бразилия да плати по-малка такса за участие от предварително договорената.

Смяната на Екълстоун с “Либърти медия”доведе и до загуба на две от големите спонсора на спорта – “Алианц” и UBS.

“Разликата в сумите, които са платени на отборите се дължат на подобряването на условията за феновете, както и на преминаването изцяло към заснемане на състезанията в Ultra High Definition формат, които увеличиха разходите”, обявиха от “Либърти медия”.

Отборите обаче не са съгласни, като вече отговориха, че покриването на подобни пера трябва да идват директно от собствениците, а не от сумите, които са предназначени за участниците в шампионата.

В момента има писмено възражение от шест отбора, които го адресираха към Стратегическата група за развитие на Формула 1.

Едно от оправданията на собственците от “Либърти медия” е и покриването на дълговете. След напускането на Бърни Екълстоун Формула 1 имаше задължения от 4 милиарда, а сега те са намалени до 3.2 милиарда долара.Етикети: #

Категория Спорт | 2018/03/05 at 11:50 AM
100 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дневник | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама