Отглеждането на деца в Англия – по-скъпо от ипотека

      Публикувано на Sunday, 25 March , 2018      1126 Прегледа     
Отглеждането на деца в Англия – по-скъпо от ипотека

  • BG Лондон

Много родители в Англия плащат повече за отглеждането на децата си, отколкото за годишната ипотека, което прави отглеждането на деца в Англия доста скъпо

Средните такси за посещение на детско заведение за едно дете за непълен работен ден и друго в занималня за една година възлизат на £ 7549 годишно. В следствие на това много деца в Англия не посещават детски заведения.
Целодневно отглеждане на две деца в Англия на 2 и 5 години в детско заведение се оценява на £11,700 годишно.
В доклада се прави сравнение с таксата по ипотека, която е била £7,207 за 2017 година.

Според доклада, разходите за посещенията на деца в съответните детски заведения стават непосилни за родителите, след като през 2009 година имаше ръст на таксите с 27%, докато заплатите остават непроменени.

Тези данни идват на фона на последователните действия на правителството за подкрепа на семействата с деца и инвестираните 6 милиарда паунда в грижите за деца всяка година.

В доклада се отбелязва, че в хода на текущия парламент, правителството ще даде допълнително £ 1 млрд. в подкрепа на грижите за децата.

Всички деца във Великобритания имат право на почасово ранно образование, след навършването на три годишна възраст.

В Англия децата получават по 570 безплатни часа годишно, но дори и с тази помощ от държавата някой родители не могат да се справят с разходите по детските заведения.

През 2012 г., само швейцарски родители са допринесли за по-голям дял от заплатата си от британските родители за отглеждането на децата си, които средно изразходват 26.6% от доходите си.
„Децата губят важна част от ранното си образование, а семействата им остават хванати в капана на бедността“ се казва в доклада. „Жените не могат да се върнат на пазара на труда, след като те имат деца и икономиката губи от техните умения и данъци.“

Лиз Байрам, главен изпълнителен директор на Професионалната асоциация за грижи за децата през първите години, допълни:

“За да се помогне на повече родители имат достъп до качествени грижи за децата, правителството трябва да инвестира в повече в грижите за децата и да признае икономическата изгода от това да подкрепя семействата да балансират работата с грижите и отговорностите свързани с децата.“


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/03/25 последна редакция в 10:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1127 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки