Отношенията между Брюксел и Лондон във фокуса на Европарламента

      Публикувано на Tuesday, 11 February , 2020      1062 Прегледа     
Отношенията между Брюксел и Лондон във фокуса на Европарламента


Бъдещите отношения между Европейския съюз и Обединеното кралство обсъждат в  Европейския парламент.
Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен акцентира върху запазването на европейските стандарти в бъдещите търговски отношения с Лондон

“На нашите британски приятели искам да кажа, че има много предизвикателства, но ние ще държим на общите ценности – за отвореност, за социална справедливост и за свободно предприемачество. Това са ценности, които остават“

Фон дер Лайен определи бъдещето споразумение между Брюксел и Лондон като „условие, което досега  не сме предлагали на никого.“

Гласуването ще бъде утре.

Европарламентът настоява за запазване на близки отношения с Лондон, както и за гарантиране на правата и свободното движение на гражданите на ЕС. Позициите на институцията по време на преговорите ще бъдат защитавани от контактна група, начело с шефа на комисията по външни работи Дейвид Макалистър.

Решение за новото партньорство след развода на 31 януари трябва да се вземе до края на годината, когато изтича т. нар. преходен период.

Ако няма задоволителен резултат, този период може да бъде удължен веднъж, но решението за това трябва да бъде взето преди 1 юли.

Ако не бъде постигнато споразумение, Великобритания ще търгува с ЕС по правилата на Световната търговска организация.

След дебата днес гласуването в пленарна зала на позицията на ЕП е насрочено за утре.

Очаква се Съветът на ЕС също да приеме своите насоки и да подкрепи указанията за водене на преговори от Комисията на 25 февруари.

Това ще позволи преговорите да започнат в началото на март.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/02/11 последна редакция в 4:17 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
1063 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки