Отново сага с екстрадицията на Цветан Василев

      Публикувано на Thursday, 20 May , 2021      548 Прегледа     
Отново сага с екстрадицията на Цветан Василев

  • България

Апелативният съд в Белград отново отмени съдебното решение на първа инстанция от септември 2020 г., в което се казва, че са изпълнени условията за предаване на българския бизнесмен Цветан Василев на правосъдните органи в България, които водят срещу него дело за злоупотреби, разкри “Нова телевизия’.
С ново решение от 10 май случаят “Василев” е върнат за преразглеждане от Висшия съд в Белград, съобщи за “Танюг” говорителката на съда Миряна Милич.

Апелативният съд смята, че формулировката на решението на първа инстанция е неразбираема и противоречива.

Освен това той приема жалбата на защитата, че Висшият съд е пропуснал да приложи разпоредбите на двустранното споразумение между Федеративна народна република Югославия /ФНРЮ/ и Народна република България за взаимна правна помощ, което е довело до приемане на незаконно и неправилно решение и нарушаване на наказателните процедури, каза Милич.

Висшият съд в Белград прие на 29 септември 2020 г. решение, с което се установява, че са изпълнени условията за екстрадиция на Василев в България.

Същият съд и по-рано е установявал наличието на условия за екстрадицията му, но решенията му всеки път бяха отменяни след обжалване от адвоката на Василев.

“Танюг” посочва, че България води дело срещу Василев от 2014 г., когато беше издадена международна заповед за издирването му, а в началото на 2018 г. прокуратурата в София повдигна обвинение срещу него за участие в престъпна група. Преди издаването на заповедта за арест Василев избяга от България заради съмнителна дейност на ръководената от него Корпоративна търговска банка /КТБ/, с което предизвика най-голямата банкова криза в страната си, припомня агенцията.


Етикети:
Категория България | 2021/05/20 последна редакция в 10:00 AM
Източник : Нюз | Снимка : Google
549 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки