Oтпада 14-дневната карантина за пристигащи от 8 държави в Европа

      Публикувано на Friday, 19 June , 2020      667 Прегледа     
Oтпада 14-дневната карантина за пристигащи от 8 държави в Европа

  • България

От 18 юни отпада 14-дневната карантина за пристигащи в страната от Исландия, Норвегия, Швейцария, Лихтенщайн, Сан Марино, Андора, Монако и Ватикана.
Това се посочва в заповед, издадена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Със същата заповед се позволява и всички лица, които имат разрешение за пребиваване в държава-членка на Европейския съюз, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия,

или в страна по Шенгенското споразумение (включително Сан Марино, Андора, Монако и Ватикана) и членовете на техните семейства да влизат на територията на България.

На директорите на регионалните здравни инспекции е разпоредено да отменят издадените предписания за поставяне под карантина на лица, които са пристигнали у нас от Исландия, Норвегия, Швейцария, Лихтенщайн, Сан Марино, Андора, Монако и Ватикана в периода от 5 до 17 юни.


Етикети:
Категория България, Здраве, Коронавирус | 2020/06/19 последна редакция в 5:58 PM
Източник : Министерство на здравеопазването | Снимка :
668 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки