Пътуване с домашни любимци в чужбина

      Публикувано на Saturday, 9 March , 2019      427 Прегледа     
Пътуване с домашни любимци в чужбина

  • BG Лондон

При придвижването и транспортирането на животни-компаньони, собственикът или придружителят на животното е длъжен, при поискване,

да предостави данни за името и адреса на собственика от официален ветеринарен лекар.

Животните-компаньони, които се придвижват от Република България към държави-членове на Европейския съюз, се придружават от паспорт,

издаден от официален ветеринарен лекар, в който са вписани извършените ваксинации или реваксинации.При придвижване и транспортиране на животни-компаньони от трети страни в Република България, последните трябва да притежават паспорт и ветеринарен сертификат, издаден от официален ветеринарен лекар.

Информация за ветеринарно-здравните изисквания, коитоНационалната ветеринарно-медицинска служба (НВМС) прилага при придвижване и транспортиране на животни-компаньони от трети страни към Република България, както и информация за условията, при които се допуска предвижването на животните, се публикува на електронната страница на Министерството на земеделието и храните.

Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/03/09 последна редакция в 5:30 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
428 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки