Падат цените на застраховките за млади шофьори

      Публикувано на Sunday, 16 July , 2017      247 Прегледа     
Падат цените на застраховките за млади шофьори

  • BG Лондон

Според данни на AA, младите шофьори, които досега бяха ударени от високи цени на застраховките, ще плащат по-малко в бъдеще.

Цената на застрахователните премии за шофьори на възраст между 17 и 22 година падна с 5,6% за периода април-юни в сравнение в периода януари-март.Въпреки че годишните цени за всички шофьори се увеличиха с 3.6% за периода април-юни тази година, това беше най-малкото тримесечно увеличение за последните 18 месеца.

Но дори и след пролетното намаление, средната цена на авто застраховка за шофьори между 17 и 22 годишна възраст е 2,294 лири, а средната цена на застраховката за останалите шофьори е 924 лири.

Средната застрахователна премия, която пращат мъжете между 17 и 22 година е 2,872 лири, а стойността на плащаната от жените на същата възраст премия е 1,671 лири.

Данните на АА, обявени по-рано през седмицата, показват, че разликите между цената, която плащат младите шофьори от мъжки и женски пол, започват да намаляват. Принос за това ще имат и нови правила, които забраняват различни цени за двата пола. Тези правила ще влязат в сила догодина.

Саймън Дъглас, директор на застрахователната компания АА, казва: “Отдавна младите шофьори са големите губещи на застрахователния пазар, а цените, които плащат за застраховки, ги изваждат от пътя.”
“Те са отговорни за най-големия брой сериозни инциденти, застрахователните премии се покачваха обратнопропорционално, но изглежда, че най-после застрахователите започната да работят за своя бизнес, като намалиха цените.”

Най-голямото увеличение на застрахователните премии в периода април-юни беше в Лондон, където цените скочиха с 4,8% до 1,069 лири.
Най-ниското увеличение от 0,7% се наблюдава в граничните райони, а най-скъпото място за застраховане на автомобил е северозападна Англия, където средните годишни застрахователни премии са 1,521 лири.

Най-евтиният регион е Шотландия, където средните премии са 556 лири.

Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/07/16 последна редакция в 10:00 PM
Източник : | Снимка :
248 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки