Начало България Парите, намерени в кмета на Войнягово, били за обществени нужди

Парите, намерени в кмета на Войнягово, били за обществени нужди



Категория България | 2018/06/19 at 10:44 PM | 67
Коментари ->> Добави Коментар

Час, след като най-младият кмет в Пловдивска област беше освободен от ареста, екип на bTV го намери в дома му в село Войнягово. Той посочи, че съвестта му е чиста, а парите били за селото.

Срещу Тодор Танковски е образувано досъдебно производство за лично укривателство с цел имотна облага и ако вината му бъде доказана, го заплашва затвор до 5 години.



Според обвинението, 24-годишният Тодор Танковски взел 150 лева и обещал на нарушител да не свидетелства срещу него за това, че го е видял да добива незаконно инертни материали.

“Кметът му е предложил вариант да осуети наказателното производство срещу него, като не свидетелства срещу него”, посочи Румен Иванов от карловската районна прокуратура.

Тодор Танковски каза, че това ще се докаже впоследствие и дали е било така, той не можел да каже.

Той твърди, че намерените в него пари били за обществени нужди. “Винаги спонсорства, където искам, ги влагам в селото”, каза той и добави, че за каквото са били предназначени, няма да послужат за това, което бил намислил.

Добави, че съвестта му е чиста.

Днес кметът е готов да работи денонощно за съселяните си. “Аз даже още сега мога да отида и да започна работа. Моето работно време е постоянно – 24 часа”, каза Танковски.

Той отказа да коментира резултатите от приключила наскоро одитна проверка, според която от парите на кметството липсват 1800 лева. Отрича да е посещавал често казина.

Младият кмет е пуснат от ареста срещу подписка.



Етикети: # # # # #

Категория България | 2018/06/19 at 10:44 PM
68 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТВ | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама