Начало България Парламентът улеснява важните инвестиционни проекти

Парламентът улеснява важните инвестиционни проектиКатегория България | 2018/02/19 at 12:00 AM | 70
Коментари ->> Добави Коментар

Депутатите приеха на първо четене Закона за насърчаване на инвестициите.

Според вносителя целта на предложения законопроект е привеждане на Закона за насърчаване на инвестициите в съответствие с промените на Общия регламент за групово освобождаване в сила от 10 юли 2017 г.,въвеждащи нови разпоредби срещу преместванията в схеми за регионална инвестиционна помощ.

Приемането на законопроекта ще позволи да бъде продължено ефективното привличане и насърчаване на изпълнението на съществуващи и бъдещи значими за икономиката ни инвестиционни проекти с издаден сертификат по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на територията на страната, посредством непрекъснатото предоставяне на финансови насърчителни мерки, които са важен инструмент на провежданата инвестиционна политика.

Втората цел е прецизиране на съществуващите изисквания на Закона за насърчаване на инвестициите за яснота за инвеститорите и за отразяване на настъпили промени в други нормативни актове, към които законът препраща. Това ще улесни инвеститорите, кандидатстващи за издаване на сертификат и изпълняващи сертифицирани инвестиционни проекти.

Законопроектът не съдържа разпоредби, свързани с регулаторни режими по отношение на стопански субекти. Приемането на законопроекта няма да доведе до икономически, социални, екологични и др. негативни въздействия.

Единодушно 132 депутати приеха законопроекта.Етикети: # #

Категория България | 2018/02/19 at 12:00 AM
71 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Нюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама