“Пастьор” спира основния си проект за ваксина срещу Covid – не е достатъчно ефективен

      Публикувано на Wednesday, 27 January , 2021      759 Прегледа     
“Пастьор” спира основния си проект за ваксина срещу Covid – не е достатъчно ефективен

  • Свят

Няколко лаборатории успяха да разработят ефективна ваксина срещу Covid-19, но френският институт, без убедителни резултати, реши да се откаже от проекта, пише “Фигаро”.
"Пастьор" спира основния си проект за ваксина срещу Covid - не е достатъчно ефективен

Институтът “Пастьор” обяви, че спира разработването на основния си проект за ваксина срещу Covid-19, тъй като първите тестове са показали, че е по-малко ефективен от очакваното.

Друга френска лаборатория, “Санофи”, обяви през декември, че ваксината ѝ закъснява и ще бъде готова в края на 2021 г., поради по-малко добрите резултати от очакваните.
В случая с ваксината на “Пастьор”, е било установено, имунните отговори са по-ниски от тези, наблюдавани при хора, излекувани от естествена инфекция, както и при тези, наблюдавани при разрешени ваксини срещу Covid-19, обясниха от Института.

Ваксината на “Пастьор” използваше като основа ваксината срещу морбили, адаптирана за борба срещу Covid-19. За нейната разработка френският изследователски институт обедини усилията си с фармацевтичната лаборатория MSD (името на американската компания Merck извън САЩ и Канада).

MSD купи миналата година австрийската биотехнологична компания Themis, с която “Пастьор” работи от няколко години по разработването на различни ваксини, включително тази срещу Covid-19.

Изпитанията от фаза 1 (първият етап от опитите при хора) започнаха през август миналата година. Институтът “Пастьор” съобщи, че продължава работата си по други проекти за ваксини срещу Covid, които са на предварителен етап обаче.

„Първият, който може да се прилага по назален път, е разработен с биотехнологичната компания TheraVectys, член на Института “Пастьор” и специализиран в разработването на ваксини. Вторият е кандидат за ДНК ваксина “, уточняват от известния френски институт.


Етикети:
Категория Свят | 2021/01/27 последна редакция в 10:10 AM
Източник : Гласове | Снимка : Google
760 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки