Паундът изпраща първата седмица след Brexit при 1.5-месечно дъно

      Публикувано на Friday, 7 February , 2020      1003 Прегледа     
Паундът изпраща първата седмица след Brexit при 1.5-месечно дъно

  • Брекзит

Инвеститорите се отървават от британската валута, очаквайки Брюксел да нанесе удари по финансовия сектор на Кралството

Първата работна седмица след излизането на Великобритания от Европейския съюз се очертава да приключи зле за британския паунд, който в момента е на 6-седмично дъно спрямо долара.
Към 12 ч. българско време един паунд се обменя за 1.29 долара, като за последно обменният курс е бил такъв на 24 декември миналата година.

Понижението в курса на британската лира се дължи на желанието на инвеститорите да ограничат зависимостта си от тази валута, обменяйки я в други, преди първоначалните търговски преговори между Великобритания и ЕС и бъдещите правила в областта на гражданските права, обмена на информация и т.н.

Очаква се финансовият сектор да бъде основна „мишена“ на Брюксел в предстоящите преговори с Лондон и според анализаторите ЕС ще се стреми след края на преходния период след Brexit (31 декември 2020 г.) спрямо Лондонското сити да бъдат наложени по-строги финансови регулации.

По информация на Bloomberg европейските финансови регулатори се стремят да затегнат съществуващия финансов регламент MiFID II, въведен в отговор на финансовата криза от 2008 г. Намерението е да се премахнат отстъпките за Великобритания, които бяха направени през шестте години преди приемането на въпросния регламент.

Обединеното кралство е нетен износител на финансови услуги към ЕС и ходът на Брюксел е ясен опит да бъде отслабено доминиращото положение на Лондонското сити.


Етикети:
Категория Брекзит, Лондон | 2020/02/07 последна редакция в 3:05 PM
Източник : www.economic.bg | Снимка : Лондон Днес
1004 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки