Пазарите чакат развръзката в Лондон около Brexit

      Публикувано на Monday, 9 September , 2019      1610 Прегледа     
Пазарите чакат развръзката в Лондон около Brexit

  • Лондон

През петъчната си търговия акциите завършиха с лека преднина на фона на разочароващите данни за промяната на броя на заетите в неселскостопанския сектор в САЩ, но пък запазиха положителните настроения на пазарите заради напредъка в търговските отношения между САЩ и Китай.

В петък Министерството на труда на САЩ обяви, че икономиката е добавила 130 хил. нови работни места през август.

Това отбеляза трето подред месечно забавяне на индикатора, който е един от най-важните за щатската икономика.
За Dow Jones Industrial Average деня завърши с преднина от 69.31 пункта до 26797.46. S&P 500 се изкачи с 0.09 процента до 2978.71 пункта, докато Nasdaq Composite се раздели с 0.19 на сто и завърши деня при ниво от 8103.07 пункта.

Европейските пазари затвориха деня с леко повишение, след като инвеститорите продължават да следят несигурността около процеса по Brexit.

Бенчмаркът DAX добави повече от половин процент към стойността си до 12126.78 пункта след добри резултати за повечето сектори. Въпреки напрежението във Великобритания, основният индекс FTSE 100 прибави 0.15% до 7271.71 пункта.

Апетитът към рисковите активи доведе до понижение на златото с 0.85% до цена от 1506 долара за тройунция. Слабото представяне на ценния метал беше продиктувано и от изказване на председателя на Фед Джером Пауъл, според който пазарът на труда в САЩ остава стабилен. Стабилният долар понижи цената и на среброто, което се търгуваше при цена от $18.16. Цената на петрола се повиши до 56.69 долара за барел в края на седмицата, докато сортът Брент поскъпна с 1.23 процента при цена от $51.56.

Етикети:
Категория Лондон | 2019/09/09 последна редакция в 9:25 AM
Източник : | Снимка :
1611 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки