Начало BG Лондон Пазете се от новата измама – фишинг!

Пазете се от новата измама – фишинг!Категория BG Лондон | 2017/07/15 at 10:00 PM | 177
Коментари ->> Добави Коментар

Фишингът не е нов тип измама, но става все по-разпространен през последните месеци и в Англия, и в България.

При него хората получават фалшив имейл от банката, от разплащателен сайт, от “PayPal” или дори от сайта на Данъчната служба във Великобритания-HMRC, в който се казва, че трябва да потвърдят акаунта или картата си в посочения линк, за да си върнат сума или надплатени такси. Или в друг случай ви искат данните, за да ви върнат платена сума към някой сайта за онлайн покупки.Много често напоследък българите в Англия получават емайл от HMRC, в който се казва, че имате да си връщате такси.

И понеже много от българите работят в строителството и си връщат такси си казват, сега ще си върна още малко такси. И вместо да си върнат такси-получават обаждане от банката за източени пари от сметката.

Сайтът, който се отваря прилича на страницата на банката или на данъчната служба и хората обикновено, без да се замислят въвеждат всичките си банкови данни. С получената информация хакерите източват картата, което правят бързо и с завидно качество в заличаване на следите си онлайн.

Измамите с банкови карти в България са 4 пъти по-малко в сравнение с Европа. Банките обаче не разкриват точен процент на засегнатите потребители.

BG Media LondonЕтикети: # # # # # # # # #

Категория BG Лондон | 2017/07/15 at 10:00 PM
178 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама