Пазете се от новата измама – фишинг!

      Публикувано на Friday, 19 July , 2019      5296 Прегледа     
Пазете се от новата измама – фишинг!

  • BG Лондон

Фишингът не е нов тип измама, но става все по-разпространен през последните месеци и в Англия, и в България.

При него хората получават фалшив имейл от банката, от разплащателен сайт, от “PayPal” или дори от сайта на Данъчната служба във Великобритания-HMRC, в който се казва, че трябва да потвърдят акаунта или картата си в посочения линк, за да си върнат сума или надплатени такси. Или в друг случай ви искат данните, за да ви върнат платена сума към някой сайта за онлайн покупки.
Много често напоследък българите в Англия получават емайл от HMRC, в който се казва, че имате да си връщате такси.

И понеже много от българите работят в строителството и си връщат такси си казват, сега ще си върна още малко такси. И вместо да си върнат такси-получават обаждане от банката за източени пари от сметката.

Сайтът, който се отваря прилича на страницата на банката или на данъчната служба и хората обикновено, без да се замислят въвеждат всичките си банкови данни. С получената информация хакерите източват картата, което правят бързо и с завидно качество в заличаване на следите си онлайн.

Измамите с банкови карти в България са 4 пъти по-малко в сравнение с Европа. Банките обаче не разкриват точен процент на засегнатите потребители.

BG Media London


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/07/19 последна редакция в 2:30 PM
Източник : | Снимка :
5297 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки