Начало Полезно Permanent Residence- най-важното!

Permanent Residence- най-важното!Категория Полезно | 2017/10/03 at 9:00 PM | 102
Коментари ->> Добави Коментар

1. Постоянно жителство.

Български граждани с нетърпение очакваха 1 янuary 2012! Тогава се навършиха 5 години от деня, в който България стана пълноправен член на Европейския Съюз през 2007. Мнозина наши сънародници пристигнаха във Великобритания като граждани на държава членка на EС и според разпоредбите на EС, всеки който е упражнявал икономическа дейност в продължение на непрекъснати 5 години, придобива статут на постоянно заселен в приемащата държава, в случая – Великобритания.Постоянно жителство осигурява неограниченост по отношение на встъпване в трудовоправни правоотношения, неограничено право на достъп до социалната система и други. Разбира се, за тези които желаят да се сдобият с Британско гражданство, те ще могат да направят това след като са живели тук в продължение на една година след придобиване на постоянно жителство.

2. Разлика с ИЛР.

Често ми се задава въпроса каква е разликата между ИЛР – Индефините Leave то Remain и Permanent Residence. Това са два различни пътя за постигане на един и същ резултат – статут на постоянно заселен, постоянно жителство. ИЛР се получава по реда на иммиграционните разпоредби на Великобритания, т.е HC395, между които са и апликациите под ЕСАА (познатите бизнес визи). Както е известно, Вътрешно Министерство на Великобритания временно остави клаузите, според които всеки с бизнес виза, може да включи времето прекарано тук преди 2007 към престоя си след 2007, за да получи постоянно жителство след oбщo 5 години. Забележете, че такъв статут се дава само след апликация до Вътрешно Министерцво, т.е не се получава автоматично след изтичане на 5 годишен период. Изискванията за ИЛР са и значително по-високи , от колкото са тези за постоянно жителство под европейските правила.

Постоянно жителство се получава автоматично, т.е апликация не е задължителна, и е под клаузите на EС директиви и съдебни решения. Във Великобритания, тези правила са инкорпорирани в Immigration (ЕЕА) Regulations …….към цялата статия

Източник: БГ Вестник

 Етикети: # # #

Категория Полезно | 2017/10/03 at 9:00 PM
103 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама